Powered by Blogger.

DNEVNA KREMA ZA OBRAZ: KAJ OBOŽUJEM IN KAJ OBŽALUJEM

Za mano je leto odlašanja, dvomov in neaktivnosti na blogu. Pomanjkanja motivacije in inspiracije. Za mano je naporno obdobje groznega počutja, ležanja v postelji ter naveličanosti same sebe. Ogromno prostega časa in smiselnih ali manj smiselnih pogovorov same s seboj. Misli o tem, kaj si želim doseči v prihodnosti, kam želim popeljati svojo zgodbo, česa se je smiselno lotiti zdaj, jutri, kmalu, ali nekoč. V življenju nam pot prekrižajo vzponi in padci, pa tudi dogodki, ki nam najo moč, upanje, voljo in zagnanost, nas spomnejo na stvari, ki jih počnemo s srcem in nas ponovno napolnijo z željo, da presežemo meje vsega pričakovanega ;)

Moj blog šteje že skoraj štiri leta. Mnogo neprespanih noči, mnogo novega znanja, in v zadnjem letu, predvsem pomanjkanje inspiracije. Blogerska sfera se je v času moje hibernacije resnično razcvetela, kar mi je povrnilo motivacijo ter prebudilo mojo ljubezen do kozmetike in bloganja.


L'occitane light legereKrema za obraz je najbolj osnoven izdelek za nego obraza. Sicer se mnoge punce glede na svoj tip kože poslužujejo tudi raznih serumov in olj, meni pa krema še zmeraj najbolj ustreza. Moja koža je mešana, brez večjih nepravilnosti - kljub temu pa se vedno znova vračam k eni in isti kremi, ki me,  ne glede na letni čas, nikoli ne pusti na cedilu.


L'occitane light legere
"Lahka sproščajoča krema z rahlo in nemastno teksturo je zasnovana s 5 % karitejevega masla, ki zadosti bistvenim potrebam normalne do mešane kože, tudi tiste občutljivega tipa. Koža je trajno navlažena do 48 ur**, prožna in mehka. Zaščitena je pred zunanjimi agresivnimi dejavniki in ves dan ostane sproščena."

Kaj prinese?
Prinese točno to, kar obljublja - koža je mehka, prožna in navlažena. Porabi se je minimalna količina, zato mi zadostuje za cca. 4-6 mesecev (odvisno od letnega časa). Kože ne razdraži, prav tako ne poudari suhih predelov, ampak se z njimi čisto zares spopade. V hladnejših mesecih, ko moja koža potrebuje več vlage, kožo rada pripravim z serumom (zelo všeč mi je bil Serum Dvorca Trebnik z hialuronsko kislino, trenutno pa uporabljam Afroditin Hydraboost serum), ki poskrbi za dodatno hidracijo. Gelasta struktura kreme, ki se brez težav razmaže, mi je še posebaj všeč.
Kot se za L'occitane spodobi, je krema v ličnem, kompaktnem, težkem steklenem lončku (50 ml). V kolikor se spopadaš z suho kožo, ima krema tudi bogatega brata, poglej pa si tudi druge produkte iz Karitejeve linije, ki so kot naročeni za nizke temperature :)


To je že moj tretji lonček! Naj te cena (28,50eur) ne odvrne od nakupa. V vsaki L'occitane prodajalni ti bodo z veseljem dali vzorček kreme, da jo pred nakupom preizkusiš. Pravtako na njihovi spletni ali FB strani spremljaj akcije, če se prijaviš na e-novičke, pa za rojstni dan prejmeš popust na izbran izdelek!

L'occitane light legere


OBŽALUJEM


V zadnjem letu sem se začela nagibati k naravni kozmetiki. Če sem čisto iskrena, imam veliko raje kot klasične, spletne trgovine. Ker sem človek, ki težko sprejme odločitev. Res se mi ne da eno uro stati v trgovini, s petimi favoriti v rokah in z prazno baterijo v stavbi brez signala googlat ocene. Všeč mi je, da so na spletu vsi izdelki pred mano. Da so razvrščeni v kategorije po tipu kože, vrsti produkta, sestavinah, znamki, predvsem pa to, da je ocena točno tam. In tako sem se podala v lov za svojo novo kremo za obraz.

Sukin facial moisturiser

O znamki
Sukin je Avstralska kozmetična znamka, ki stremi k proizvodnji kvalitetne, naravi prijazne in cenovno dostopne naravne kozmetike. Znani so po izdelkih BREZ: sulfatov, parabenov, sintetičnih vonjav, živalskih proizvodov, detergentov, propilen glikola, umetnih barv, trietanolamina, mineralnih olj in EDTA. Vsi izdelki so narejeni v Avstraliji, z veganskimi, brez krutosti in naravno pridobljenimi sestavinami.


"Sukin vlažilna krema zagotavlja hitro absorbacijo in globoko hidratacijo ki zgladi in omehča kožo. Kremo sestavlja infuzija aloe vere, koprive, preslice, burke, pšeničnih kalčkov, jojobe in avokadovega olja, ki skupaj pomirjajo in nahranijo kožo."

Kaj prinese?
Zveni super, kajne? Pa temu žal ni tako. Hitra absorbacija? Hm, ja, recimo. Omehčanje kože? Bolj ne, kot ja. Globoka hidratacija? Velik NE. Moja koža je bila po uporabi kreme vse prej kot nahranjena - po nekaj dneh uporabe so se mi po obrazu začeli pojavljati izsušeni predeli. Svojo nego sem dopolnila z serumom, ampak izboljšanja nisem opazila. Verjetno si lahko predstavljate, da sem kremo kar hitro pospravila v kot in se vrnila k L'occitanu :)


L'occitane light legere

December je odlična priložnost, da iz predalov in kotov izbezamo stvari, ki tam lovijo prah, ter v novo leto vstopimo brez nepotrebne navlake. Ob tem se ne pozabi dvakrat nasmehniti svojim najljubšim produktom!


No comments