Powered by Blogger.

Max Factor - Whipped creme & Creme puff

Pozdravljene, lepotičke!

Naj najprej povem, da sem bila nedavno prvič povabljena na bloggerski dogodek; povabljena dekleta smo se zbrala v modni hiši Ikona v Ljubljani, kjer so nam predstavili The Kardashian kozmetiko in The New Black lakce, dobile smo majhna darilca, za piko na I smo se pa sladkale še z ledenimi čaji in slastnimi Slovenskimi čokoladicami. Moram reči, da sem bila nad vsem skupaj zelo prijetno presenečena, bom pa naslednjič vsekakor manj sramežljiva in spregovorila z sestrami blogerkami. Danes bom preiskusila tudi lakec The New Black, ki smo ga prejele, tako da lahko kaj kmalu pričakujete oceno.

Pred nekaj meseci nam je Max Factor poslal paketek, ki smo si ga blogerke med seboj razdelile. Sama sem prejela dva izdelka za obraz, in sicer kremno podlago in puder v prahu.
Podlaga je v obliki moussa; naj vam povem, da nisem bila niti najmanj navdušena in vzhičena. Podlago v obliki moussa ima tudi Essence, pa mi nekaj let nazaj ni bila niti najmanj všeč (imela sem tudi veliko slabšo kožo), sicer pa tako ali tako podlago (ponavadi je to Garnierjeva BB krema) nosim samo ob posebnih priložnostih.

Podlaga je v plitkem steklenem lončku s svetlečim črnim pokrovčkom, meni se zdi cel paket precej glamurozen, čeprav težko steklo verjetno ni najbolj primerno za prenašanje v torbici. V lončku je 18ml izdelka, vendar se ta porablja zelo počasi.
Moj prvi vtis je bil, da je podlaga zame zelo temna (poslali so odtenek 50 - natural). Iz prejšnjih izkušenj sem sklepala, da se podlaga prilepi na vsa suha mesta, zato sem uporabila piling in kožo dobro navlažila. Ko sem nanesla podlago (s prsti se nanaša veliko bolje, kot s čopičem), je bila pretemna, z roza podtonom (moja koža je bolj rumenkasta). Nisem bila ravno navdušena,pa vendar. 


Še preden sem nanesla rdečilo, je podlaga oksidirala in se prilagodila moji koži, bila je popolnoma enakega odtenka. Imam precej velike pore, zato me je skrbelo tudi to, vendar se je podlaga v roku pol ure popolnoma vsedla na mojo kožo. 
Podlaga na koži sicer je malce lepljiva, vendar zelo lahka in primerna za vse tipe kože. Rekla bi, da je malo do srednje prekrivna, se pa jo da graditi. Nekateri sicer pravijo, da daje matt izgled, ampak se s tem nebi strinjala. Američani bi temu rekli ''dewy look'', mi pa lahko temu rčeemo kar zdrav izgled, niti mat, niti svetleč. Na voljo je 5 različnih odtenkov, dostopna je pa na vseh Max Factor stojalih. 


Zelo pomembna stvar pri oceni izdelka se mi zdi tudi obstojnost le-tega. Puder je po sedmih urah trenutno še vedno na mestu, mogoče sem se čisto malo začela svetiti, ampak se mi zdi, glede na moj tip kože, to čisto normalno. Glede na to, da nikjer ne piše waterproof, se mi je zdelo zelo zanimivo, da sem dala puder na roke, po treh pranjih z milom pa je bil še vedno na mestu. To verjetno pomeni, da je zelo primeren za vroče dni :)
No, ker ni nikoli vse tako lepo, kot je videti na prvi pogled, naj dodam še eno in edino stvar, ki mi ni bila všeč - vonj. Obožujem pistacije, ampak pistacijevega sladoleda, po katerem ima vonj podlaga (podlaga ima vonj okusa pistacijevega sladoleda, če razumete? :D) pa res ne morem videti.Drug izdelek, ki sem ga prejela, je Creme Puff puder v prahu (kamnu), v odtenku 05 Translucent. 
Puder v prahu je resnično zadnja stvar, ki bi jo sama kupila, mi je bil pa sam izdelek všeč. 
Sama imam precej čisto kožo (lahko bi rekla zelo, pa se kdaj pa kdaj pokaže kak mozoljček), zato pudra v prahu ne rabim za prekrivnost, kvečjemu za matiranje. V ta namen sem ga tudi uporabila in stestirala, in lahko rečem da se je izkazal. Polt je naredil še lepšo kot sicer, kar je nekaterim puncam zelo pomembno, je pa lepo vpil ''olje'' in zmatiral obraz. 


Nisem prepričana, koliko odtenkov je na voljo, so pa v črni plastični embalaži, ki me sicer ni ravno pritegnila, glede na to, da je že k meni prišla poškodovana, pa lahko predvidevamo, da ni ravno trpežna. naj dodam še to, da ima izdelek zelo prijeten vonj po milu.


Če vse skupaj povzamem, lahko rečem, da sem bila pozitivno presenečena in bom oba izdelka vsekakor vsakodnevno uporabljana.

Tole je moja ocena, upam da vam je bila v pomoč. Kot sem že rekla, pričakujte oceno The New Black lakca, do takrat pa uživajte :)

Pozdrav, Maria Noelle

5 comments

 1. O tej whipped cream foundation sem slišala že kar nekaj dobrih ocen, mogoče jo kdaj preiskusim.
  Škoda, da nismo poklepetale nič na dogodku :)

  ReplyDelete
 2. Tale Max Factorjeva "smetana" je meni top...prve 5 min izgleda grdo in potem je super ;)

  ReplyDelete
 3. Mene pri tem Creme Puff moti, da je 05 translucent odtenek čist pretemen za svetla dekleta :) Pa tud vonj mi je malo odbijajoč

  ReplyDelete
 4. To bo zagotovo moj nasledni nakup, ko bom kupovala novo kremno podlago. Mene Max Factor s pudri zaenkrat še ni razočaral. :)

  ReplyDelete